Appleweetjes

Apple Pay Express Transit van start gegaan in Europa

Apple Pay Express Transit is een speciale methode om nog sneller te betalen voor ritten. Met Express Transit ingeschakeld is er geen authentificatie nodig met Face ID, Touch ID of een toegangscode. Apple Pay Express Transit is speciaal bedoelt om het te gebruiken met het openbaar vervoer. Doordat er geen authentificatie meer vereist is gaat het in- en uitchecken nog sneller dan voorheen.

Om gebruik te kunnen maken van Apple Pay Express Transit moet uiteraard het vervoersbedrijf deze betaalmethode ondersteunen. Apple maakt bekend dat dit nu ook mogelijk is met het openbaar vervoer in Londen. Londen krijgt trouwens een primeur want voorlopig is het de enige plek in Europa waar dit mogelijk is.

Apple Pay Express Transit is niet nieuw. De functie zit al ingebouwd sinds iOS 12.3 en kan gebruikt worden in de Amerikaanse steden Portland en New York. Daarnaast is de dienst ook beschikbaar in Beijing in China en in het hele land van Japan.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer