Appleweetjes

Dit zijn volgens Apple de beste games en apps van 2019

Gisteren heeft Apple een special event gehouden in New York City. Het event werd in een intieme sfeer gehouden maar had toch nog een verassing. Voor de allereerste keer is Apple gestart met de Apple Music Awards.

Ieder jaar deelt Apple wel awards uit voor hun favoriete apps en games van het jaar onderverdeelt in diverse categorieën. De keuze van deze apps en games worden vooral door het App Store team zelf gemaakt. Dit zijn volgens Apple de beste apps en games van het jaar 2019.

Beste iPhone app van het jaar: Spectre Camera

Spectre gebruikt kunstmatige intelligentie om iedereen in staat te stellen om prachtige foto’s te maken met een lange sluitertijd. Dit was altijd enorm moeilijk: van gerommel met een statief tot het raden van de hoeveelheid licht die je nodig hebt. Dat is allemaal verleden tijd: Spectre zorgt altijd voor een geweldige opname.

Een leuk detail van Spectre Camera is dat het ontwikkelt is door de Nederlander Sebastiaan de With.

Download: Spectre Camera

Beste iPhone game van het jaar: Sky: Children of the Light

Sky Children is een unieke game. Oorspronkelijk was deze gepland voor de Apple TV maar tot op heden is die versie nog niet beschikbaar. Met Sky Children verken je een verlaten koninkrijk en kan je gevallen sterren terug naar hun sterrenbeelden brengen.

Download: Sky: Children of the Light

Beste iPad app van het jaar: Flow by Moleskine

Flow is een geheel nieuwe manier om eenvoudige tekeningen, complexe kunstwerken en prachtige notities te maken op je iPad en iPhone.

Download: Flow by Moleskine

Beste iPad game van het jaar: Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter is een actie-avontuur-RPG game ontworpen in de stijl van een 16-bit game. Verken een prachtige, uitgestrekte en verwoeste wereld vol gevaren en verloren technologieën.

Download: Hyper Light Drifter

Beste Mac app van het jaar: Affinity Publisher

Deze ongelooflijk soepele, intuïtieve app geeft je de mogelijkheid om je afbeeldingen, afbeeldingen en tekst te combineren om prachtige lay-outs klaar te maken voor publicatie. Van tijdschriften, boeken, brochures, posters, rapporten en briefpapier tot andere creaties.

Download: Affinity Publisher

Beste Mac game van het jaar: GRIS

Gris is een hoopvol jong meisje dat verdwaald is in haar eigen wereld en te maken heeft met een pijnlijke ervaring in haar leven. Haar reis door verdriet manifesteert zich in haar jurk, die nieuwe mogelijkheden biedt om beter te navigeren in haar vervaagde realiteit.

Download: GRIS

Beste Apple TV app van het jaar: The Explorers

The Explorers is de app waarbij door samenwerking van diverse mensen een soort van aarde inventaris kan gecreëerd worden.

Download: The Explorers

Beste Apple TV game van het jaar: Wonder Boy: The Dragon’s Trap

Vervloekt in een half mens, half hagedis door de Meka-Dragon, ben je op zoek naar een remedie! De enige manier om terug te keren naar de menselijke vorm is om het Salamander Cross te vinden, een magisch item met de kracht om vloeken te verwijderen

Download: Wonder Boy: The Dragon’s Trap

Beste Apple Arcade game van het jaar: Sayonara Wild Hearts

Sayonara Wild Hearts is hoopvol, prachtig en grenzeloos creatief. Het is pure interactieve poëzie – het soort dat je adrenaline laat stromen en je geest doet stijgen.

Download: Sayonara Wild Hearts

Apple Music Award

Dit jaar lanceert Apple voor het eerste de Apple Music Award omdat ze vinden dat dergelijke artiesten ook een eerbetoon verdienen. Billie Eilish kreeg alvast de prijs voor artiest en album van het jaar. Lizzo kreeg dan de prijs voor beste nieuwkomer van het jaar. De award voor beste song van het jaar ging naar Lil Nas X.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer