Appleweetjes

Nieuwe iPhones krijgen vingerafdrukscanner onder het scherm

Volgens de Economic Daily News heeft Apple de komende week een vergadering gepland met de Taiwanese fabrikant GIS. Op de agenda staat het discussiepunt of de Taiwanese fabrikant in staat is om een vingerafdrukscanner onder het scherm kan leveren voor een nieuwe iPhone.

Volgens de geruchten zou Apple plannen hebben om gebruik te maken van Qualcomm’s technologie voor ultrasone vingerafdrukscanner onder het scherm. De Taiwanese fabrikant GIS zou dus moeten samenwerken met Qualcomm om de nodige onderdelen te leveren. Op zijn minst één iPhone zou in 2020 hiervan al gebruik moeten maken. Al kan het zijn dat deze plannen toch nog een jaartje worden opgeschoven.

Qualcomm heeft eigenlijk net bekend gemaakt dat het een ultrasone vingerafdrukscanner heeft ontwikkeld met een 17 keer grotere oppervlakte. Bij de vingerafdrukscanners onder het scherm die de meeste Android toestellen gebruiken zoals die van Samsung heeft de scanner een oppervlakte van maar 4 mm bij 9 mm. De scanner van Qualcomm zou een oppervlakte van 20 mm bij 30 mm krijgen. Hierdoor zou de nauwkeurigheid sterker toenemen en kunnen er zelfs twee vingers gelijktijdig worden gescand.

De komst van een vingerafdrukscanner onder het scherm wilt niet zeggen dat Face ID zou verdwijnen. Apple zou deze beide biometrische beveiligingen willen integeren voor een nog betere beveiliging van het toestel.

Het is trouwens niet de eerste keer dat we dergelijke geruchten horen. Analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder al dat Apple het gebruik van een vingerafdrukscanner onder het scherm zou willen implementeren. Toen werd er echter nog gesproken over een vingerafdrukscanner over het volledige scherm.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer