Appleweetjes

Problemen met je gloednieuwe 13 inch MacBook Pro? Dit is de oplossing volgens Apple

Ben je in het bezit van een gloednieuwe 13 inch MacBook Pro en heb je ook al eens ervaren dat het toestel plotseling uitvalt? Wel dan is er goed nieuws. Apple erkent het probleem in een ondersteuningsdocument en biedt meteen een oplossing.

Het probleem treedt op bij de 13 inch MacBook Pro van 2019 die is voorzien van twee Thunderbolts poorten. Bij het gebruik van deze MacBook kon in uitzonderlijke gevallen gebeuren dat het apparaat plotseling compleet uitviel terwijl er nog voldoende batterijcapaciteit was.

Wanneer je deze problemen ondervindt dan zegt Apple in hun ondersteuningsdocument dat je het volgende moet doen.
Zorg ervoor dat de batterijstatus minder dan 90% is. Daarna sluit je deze aan op de oplader en sluit je alle geopende applicaties. Klap nu de MacBook dicht waardoor deze in slaapstand gaat en laat je Mac voor minstens 8 uur opladen. Daarna update je naar de laatste nieuwe versie van macOS.

Wanneer de problemen toch blijven optreden dan moet je contact opnemen met Apple die het probleem dan verder zullen onderzoeken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer