Appleweetjes

16 inch MacBook Pro geplaagd door plopgeluiden

Vorige maand lanceerde Apple de gloednieuwe 16 inch MacBook Pro. Deze MacBook is naast een groter scherm voorzien van een toetsenbord met een schaarmechanisme.

Naast nog andere verbeteringen heeft Apple bijzonder veel aandacht besteedt aan het verbeteren van de audio. Deze MacBook Pro is dan ook voorzien van maar liefst zes speakers die een grandioos stereogeluid produceren. Twee force-cancelling woofers moeten de systeemtrillingen aanzienlijk verminderen. Daarnaast zijn er drie microfoons ingebouwd met studio kwaliteit.

Maar nu de MacBook al enkele weken in handen is van enkele gebruikers klagen sommigen toch van plopgeluiden. Het probleem treedt enkel op wanneer een geluid wordt afgespeeld en je deze stopt en vervolgens opnieuw afspeelt of de applicatie stopt.

Voorlopig is het nog onduidelijk hoeveel gebruikers hier last van hebben. Apple heeft nog niet officieel gereageerd maar volgens sommige gebruikers is Apple wel op zoek naar een oplossing. Het ziet er alleszins naar uit dat het probleem softwarematig is. Een toekomstige macOS update moet het probleem in de nabije toekomst gaan verhelpen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat bij het uitbrengen van een nieuwe MacBook dergelijke plopgeluiden optreden. Het probleem werd toen telkens verholpen met een macOS update.

Update 7/12/2019:
Ondertussen heeft Apple via een intern document aan hun erkende Apple resellers meegedeeld dat het probleem binnenkort via een software-update wordt opgelost.

Als een klant plopgeluiden hoort wanneer het afspelen wordt gestopt op hun MacBook Pro (16-inch, 2019)

Bij het gebruik van Final Cut Pro X, Logic Pro X, QuickTime Player, muziek, films of andere toepassingen om audio af te spelen, kunnen gebruikers een plopgeluid uit de luidsprekers horen komen nadat het afspelen is afgelopen. Apple onderzoekt het probleem. Een oplossing is gepland met toekomstige software-updates. Stel geen service of vervanging van de computer in, omdat dit een softwareprobleem is.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer