Appleweetjes

Apple heeft plannen voor vijf iPhones in 2020 en de Lightning poort zal vanaf 2021 verdwijnen

De bekende analist Ming-Chi Kuo heeft opnieuw van zich laten horen. Volgens de analist heeft Apple plannen om volgend jaar maar liefst vijf nieuwe iPhones te introduceren. Ming-Chi Kuo is niet zomaar een analist. Hij heeft al eerder bewezen dat hij beschikt over voldoende betrouwbare bronnen binnen Apple.

Maar liefst vijf nieuwe iPhones in 2020

Volgens de analist zou Apple in 2020 vijf nieuwe iPhones lanceren. Vier hiervan zouden zijn voorzien van een OLED scherm. De vijfde iPhone zal grotendeels gebaseerd zijn op de huidige iPhone 8. Deze iPhone zal gebruik maken van een 4,7 inch LCD scherm maar intern zou deze nieuwe iPhone SE veel componenten gaan delen van de iPhone 11. Zo krijgt deze iPhone een A13 processor en 3GB aan geheugen. Eigenlijk is deze iPhone de opvolger van de iPhone SE al staat de nieuwe naam nog niet vast.

De verwachtingen van Ming-Chi Kuo komen overeen met die van de analist Samik Chatterjee. Hij rapporteerde eerder al dat Apple vier nieuwe OLED iPhones in 2020 zou lanceren. Hieronder zie je voorspelling volgens Kuo.

iPhone line-up 2020

Lightning poort verdwijnt in 2021

Maar Ming-Chi Kuo heeft nog een andere primeur. Volgens hem zou Apple plannen hebben om in 2021 een compleet draadloze iPhone te lanceren.

Apple zou dus de Lightning poort volledig schrappen en gaat voor een volledige draadloze ervaring. Gebruikers zullen dus hun toestel draadloos moeten opladen maar ook het koppelen met accessoires zoals bijvoorbeeld Apple CarPlay,… zou draadloos moeten gaan. Apple zou deze draadloze ervaring voorlopig realiseren op het topmodel dat in 2021 zal gelanceerd worden.

iPhone SE2 Plus in 2021 met randloos ontwerp

In 2021 zou Apple ook een zogenaamde iPhone SE2 Plus willen lanceren. Deze iPhone zou volledig randloos zijn zonder Face ID. Hierdoor kan er gebruik gemaakt worden van een 5,5 inch of zelfs een 6,1 inch scherm. Touch ID zou ingebouwd worden in de aan-uit knop aan de zijkant.

Het ziet er alleszins naar uit dat het komende jaar bijzonder druk zal worden bij Apple. Eén van de redenen waarom er zo hard wordt geïnvesteerd in een degelijke line up van de iPhones kan alles te maken hebben met de komst van het 5G netwerk. Die nieuwe techniek zal ervoor zorgen dat veel meer mensen een nieuwe telefoon gaan kopen. Het is dus interessant om zulke klanten een uitgebreid aanbod van diverse iPhone modellen aan te bieden.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer