Appleweetjes

Ontwikkelaars aan de slag met vierde beta van iOS 13.3 en iPadOS 13.3

Apple heeft voor ontwikkelaars de vierde beta uitgebracht voor iOS 13.3 en iPadOS 13.3. Deze beta verschijnt twee weken na de derde beta.

In iOS 13.3 en iPadOS 13.3 lanceert Apple diverse vernieuwingen. Zo is het nu mogelijk om communicatielimieten in te stellen. Je kan dus instellen met wie en voor hoelang je met iemand mag communiceren. Je kan deze limieten beheren via Schermtijd. Deze functie is handig voor ouders die toch een controle wensen te houden van hoe hun kinderen communiceren. Op deze manier kan je voorkomen dat ze nog in de nachtelijke uurtjes worden gestoord. Communicatielimieten kan je instellen voor Berichten, telefoon- en FaceTime-gesprekken. Bellen naar een noodnummer blijft altijd mogelijk.

Safari zal met de nieuwe versie beveiligingssleutels gaan ondersteunen die je kan gebruiken door middel van NFC, USB en een Lightning aansluiting. Door middel van zo’n sleutel kan je op bepaalde diensten een authentificatie uitvoeren om je account beter te beveiligingen.

Ook bij het toetsenbord is een aangename verassing gevonden voor degene die Animoji en Memoji stickers helemaal niet gebruiken. Je kan deze nu helemaal verbergen op het toetsenbord. Om deze optie in- of uit te schakelen ga je naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Toetsenbord’.

Beta’s zijn versies die Apple uitbrengt om te testen. Ze zijn bedoeld voor ontwikkelaars zodat ze ermee aan de slag kunnen voor hun ontwikkelde applicaties. Met beta’s kun je vaak nog tegen problemen aanlopen. Ze zijn dus niet bedoelt voor gebruik op je toestel dat je dagelijks nodig hebt. Ontwikkelaars kunnen beta’s downloaden op het ontwikkelaarsplatform.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer