Appleweetjes

De nieuwe budget iPhone SE 2 zal door het leven gaan als de iPhone 9

Apple heeft plannen om de opvolger van de iPhone SE onder de naam iPhone 9 te lanceren. Het nieuwe budget model van de iPhone is in feite de opvolger van de iPhone SE dat Apple in 2016 heeft geïntroduceerd.

Het is de Japanse site Macotakara die met deze geruchten naar buiten komt. Op zich is deze nieuwe naamgeving nog niet zo’n gek idee. De iPhone 9 zou grotendeels gebaseerd zijn op de iPhone 8. iPhone 9 is in feite dus een logische naamopvolging.

De iPhone 9 zal grotendeels gebaseerd zijn op de huidige iPhone 8. Het scherm zal hetzelfde blijven, namelijk een LCD scherm van 4,7 inch. Maar intern is het toestel compleet vernieuwd. Zo is deze voorzien van de nieuwste Apple A13 Bionic processor die ook aanwezig is in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Daarnaast krijgt het toestel 3 GB LPDDR4X intern geheugen en kan je kiezen voor 64GB of 128GB aan opslagcapaciteit. Als uitvoering heb je de keuze uit drie kleuren: zilver, spacegrijs en rood. Net zoals bij de nieuwste iPhones is 3D Touch vervangen door Haptic Touch.

De iPhone 9 zou volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo een prijskaartje van 399 dollar krijgen. De komst van de iPhone 9 zorgt er alleszins voor dat je voor minder geld een zeer degelijke en recente iPhone kan hebben.

Analisten verwachten nu al dat Apple minimaal 20 miljoen exemplaren hiervan zou verkopen in 2020. In optimale situaties kan dit zelfs oplopen tot 30 miljoen exemplaren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer