Appleweetjes

iOS 13.3, iPadOS 13.3 & watchOS 6.1.1 zullen komende week gelanceerd worden

Apple zal deze komende week iOS 13.3, iPadOS 13.3 en watchOS 6.1.1 lanceren. De update zal enkele vernieuwingen met zich meebrengen.

Zo is het daarmee mogelijk om communicatielimieten in te stellen. Je kan dus instellen met wie en voor hoelang je met iemand kan communiceren. Deze limieten beheer je via Schermtijd. De functie is handig voor ouders die toch een controle wensen te houden van hoe hun kinderen communiceren. Op die manier kan je voorkomen dat ze nog in de nachtelijke uurtjes worden gestoord. Communicatielimieten kan je instellen voor Berichten, telefoon- en FaceTime-gesprekken. Bellen naar een noodnummer blijft altijd mogelijk.

We weten dat deze update de komende week zal gelanceerd worden dankzij de Vietnamese telecom operator Viettel. Zij zullen namelijk vanaf vrijdag 13 december ondersteuning bieden voor de eSIM.

De eSIM ofwel embedded SIM is een digitale simkaart waarmee u een mobiel abonnement van uw aanbieder kunt activeren zonder dat u een fysieke nanosimkaart hoeft te gebruiken.

Op de instructiepagina van Viettel wordt vermeldt dat gebruikers die de eSIM willen gebruiken hun toestel moeten updaten naar iOS 13.3 of watchOS 6.1.1. Dat betekent dus dat Apple de update voor vrijdag 13 december zal uitbrengen. Apple brengt meestal zulke updates uit op een dinsdag of een woensdag.

Naast de communicatielimieten zijn er nog andere vernieuwingen. Zo krijgt Safari ondersteuning voor beveiligingssleutels. Door middel van zo’n sleutel kan je op bepaalde diensten een authentificatie uitvoeren om je account beter te beveiligingen.gebruiken

Ook bij het toetsenbord is een aangename vernieuwing voor degene die Animoji en Memoji stickers helemaal niet gebruiken. Je kan deze nu helemaal verbergen op het toetsenbord. Om deze optie in- of uit te schakelen ga je naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Toetsenbord’.

Apple heeft onlangs nog een vierde beta van iOS 13.3, iPadOS 13.3 en watchOS 6.1.1 voor ontwikkelaars gelanceerd.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer