Appleweetjes

Mac Pro en Pro Display XDR vanaf 10 december te bestellen

Apple is begonnen met het versturen van een ‘Save the Date’ mail naar enkele klanten. Die mail toont een afbeelding van de Mac Pro en het Pro Display XDR scherm met de tekst: “Het wachten is bijna voorbij”.

De mail vermeldt verder dat beide apparaten vooruit te bestellen zijn vanaf 10 december. Wanneer ze effectief worden geleverd is nog niet geweten.

Apple presenteerde de vernieuwde modulaire Mac Pro op de WWDC 2019 met de belofte dat deze later het jaar beschikbaar zal zijn. Als optie kan je onderaan de machine wieltjes monteren voor een betere wendbaarheid. Dankzij de handgrepen bovenaan is het toestel hiermee uiterst mobiel.

De machine is voorzien van een compleet nieuwe Intel Xeon processor. Het topmodel zal voorzien zijn van maar liefst 28 cores. Het vermogen hiervan is maximaal 300 watt. Dankzij een gigantisch koelelement is dat vermogen steeds beschikbaar.

De nieuwe Mac Pro heeft vier Thunderbolt 3-poorten, twee USB-A-poorten, twee 10-Gb Ethernet-poorten en een 3,5 mm audio-aansluiting. PCI-uitbreiding is opnieuw beschikbaar bij de Mac Pro. Er zijn maar liefst acht interne PCIe-slots. Vier double-wide slots, drie single-wide slots en één extra half-length slot. Hierdoor is deze Mac een machine dat bijzonder goed uit te breiden is.

De prijs voor de Mac Pro begint vanaf 5999 dollar voor een 8 core versie met 32GB RAM geheugen en 256GB SSD opslagcapaciteit.

Apple heeft ook een bijbehorende monitor ontwikkeld voor de Mac Pro. De Pro Display XDR is een indrukwekkende LCD monitor maar heeft wel een stevig prijskaartje.

De Apple Pro XDR is een 32 inch LCD scherm met een 6K resolutie. Het scherm biedt ondersteuning voor geavanceerde HDR. De maximale resolutie bedraagt maar liefst 6016 x 3384 pixel. Apple benadrukt dat de helderheid van dit scherm bijzonder hoog is, namelijk 1000 nits. De prijs voor de Apple Pro XDR zal 4999 bedragen. 

Als optie kan je voor de prijs van 999 dollar extra een staander kopen voor dit scherm. De staander is handig omdat je daardoor het scherm in de hoogte kan verstellen en roteren.

Pro Display XDR

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer