Appleweetjes

Nieuwe iPhones met 5G zullen niet echt duurder worden dan huidige modellen

Apple gaat volgend jaar maar liefst 5 nieuwe iPhones lanceren. Vier iPhones zullen zelfs al zijn voorzien van 5G. Die nieuwe technologie brengt natuurlijk een extra ontwikkelingskost voor Apple met zich mee. Maar volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo zullen de prijzen van de nieuwe iPhones niet opmerkelijk hoger zijn dan momenteel het geval.

Algemeen wordt beschouwd dat de 5G componenten de productiekosten voor de nieuwe iPhones tussen de 30 en 100 dollar zal verhogen. Die prijs is afhankelijk van het type iPhone. Sommige 5G iPhones krijgen ondersteuning voor de mmWave frequenties en andere niet.

Volgens de analist Ming-Chi Kuo zouden de prijzen voor de nieuwe iPhones niet significant gaan stijgen. Dit wordt gerealiseerd door de kosten van de toeleveringsketen te verlagen. Apple zou zelf opnieuw intern meer aan onderzoek en ontwikkeling gaan doen. Hierdoor moeten ze geen non-recurring engineering (NRE) kost gaan betalen aan hun leveranciers.

De NRE is in feite een éénmalige kost dat dient voor het onderzoek, ontwerp, ontwikkeling en het uittesten van nieuwe producten. Zo’n kost is een behoorlijk bedrag dat uiteindelijk wordt doorgerekend in het uiteindelijke product.

Enkele leveranciers hebben dankzij de NRE wel kunnen overleven in de periode waarbij de iPhone verkopen begonnen te dalen. De trend van die verkoopdaling was steeds op te merken in de lente en zomer net voor de lancering van een nieuwe iPhone. Maar de analist gelooft dat het verdwijnen van de NRE in de toekomst geen negatieve invloed zou hebben bij de leveranciers. Apple is namelijk van plan om in de toekomst tweemaal per jaar een nieuwe iPhone te introduceren.

Door meerdere keren per jaar vernieuwingen aan de iPhone te introduceren zou Apple beter moeten kunnen concurreren met de concurrentie.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer