Appleweetjes

Apple neemt Britse startup Spectral Edge over om foto’s nog verder te verbeteren

Apple heeft het Britse fotografiebedrijf Spectral Edge overgenomen meldt Bloomberg. Het Britse startup bedrijf is gespecialiseerd om foto’s op een wiskundige manier te verbeteren.

Het algoritme dat Spectral Edge gebruikt is vooral gespecialiseerd in het verbeteren van foto’s die bij weinig licht zijn gemaakt. Daarvoor maken ze ook gebruik van een infraroodopname. Het algoritme gaat met deze infraroodopname gecombineerd met de standaardfoto aan de slag om de foto zo perfect mogelijk weer te geven.

Apple gebruikt nu al een zelf ontwikkelt algoritme onder de naam Deep Fusion. Maar het algoritme van Spectral Edge zou Apple kunnen gebruiken om hun foto’s nog verder te verbeteren. Het is wel nog niet duidelijk of Apple plannen heeft om in de toekomst de iPhone te voorzien van een infrarode camera.

Ondertussen is er op de website van Spectral Edge niets meer te zien. Uit andere documenten valt dan weer af te leiden dat Apple’s advocaat Peter Denwood ondertussen de directeur is geworden van Spectral Edge. Daaruit mag je concluderen dat de overname door Apple effectief is doorgevoerd.

Voorlopig is het nog niet geweten hoeveel Apple heeft betaald voor deze overname.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer