Appleweetjes

Apple gestart met hun vernieuwde Bug Bounty programma

In augustus kondige Apple al aan dat ze hun Bug Bounty programma grondig gingen vernieuwen en daar ze zijn nu mee gestart. De beloningen zijn fors verhoogt en daarnaast heeft Apple het programma uitgebreid naar al hun platformen.

Met het Bug Bounty programma daagt Apple in feite iedereen uit om fouten in hun beveiligingssystemen te vinden. Iedereen die hierin slaagt wordt beloond. Hoe groter de fout, hoe hoger de beloning.

Oorspronkelijk was Apple in 2016 gestart met het Bug Bounty programma voor iOS. Geregistreerde beveiligingsonderzoekers konden tot 25.000 dollar belonen krijgen wanneer ze een ernstige beveiligingsfout vonden. Succesvol was het Bug Bounty programma eigenlijk niet. Er zijn namelijk andere commerciële bedrijven die veel meer geld op tafel legde voor een beveiligingslek. Dergelijke bedrijven misbruiken zulke lekken om spyware of andere malafide software te ontwikkelen.

Maar nu verhoogt Apple de beloning tot zelfs 1,5 miljoen dollar en iedereen kan eraan meedoen. Ivan Krstić, Apple’s Head of Security Engineering and Architecture laat zelfs weten dat het Bug Bounty programma verder wordt uitgebreid naar macOS, tvOS, watchOS, iCloud en alle iOS toestellen. In het Bug Bounty programma zit zelfs een extra bonus van 50 procent wanneer er een beveiligingslek wordt gevonden nog voor de software officieel is uitgebracht.

Meer informatie over het Bug Bounty programma kan op deze pagina vinden.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer