Appleweetjes

Apple onderzoekt mogelijkheid voor dataverbindingen via satellieten

Een geheim team bij Apple onderzoekt nieuwe manieren om dataverbindingen naar iPhones en andere Apple apparaten mogelijk te maken. Voor dit project werken diverse ingenieurs uit de ruimtevaart-, satelliet- en antenne-industrieën.

De bedoeling van het project is om nieuwe mogelijkheden te ontdekken om gegevens naar Apple apparaten te versturen zonder afhankelijk te zijn van een traditioneel mobiel netwerk. Hiervoor zouden zelfs nieuwe satellieten kunnen ingeschakeld worden. Het onderzoek zit nog in een vroeg stadium. Binnen vijf jaar hoopt Apple dat het onderzoek iets positief oplevert. De fabrikant kan weliswaar eerder beslissen om het onderzoek vroegtijdig te beëindigen.

Naar verluidt heeft Tim Cook dit onderzoek tot één van de bedrijfsprioriteiten gemaakt. Het programma wordt geleidt door John Fenwick en Michael Trela. Eerder werkte deze twee bij Google als leidinggevende voor het satelliet- en ruimtevaartuigen project van Google.

De plannen hebben iets weg van het idee dat Steve Jobs had voor de oorspronkelijke iPhone. Zijn idee was toen al om een eigen telefoonnetwerk op te zetten met behulp van WiFi-signalen. Op die manier was Apple minder afhankelijk van de telefoonbedrijven. Maar in 2007 stapte Steve Jobs van het idee af omdat het te lang zou duren vooraleer er een degelijk WiFi netwerk kon opgezet worden.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer