Appleweetjes

Nieuwe renders tonen iPad Pro 2020

Volgend jaar zal Apple met een nieuwe iPad Pro op de markt komen. Volgens enkele geruchten zal deze net zoals de iPhone 11 (Pro) worden voorzien van drie cameralenzen. Nieuwe renders tonen aan dat dit het geval gaat zijn.

Eerst en vooral deze renders zijn afkomstig van Steve H.McFly. Hij maakt geregeld renders en hij was degene die een correcte render van de iPhone 11 Pro kon maken. Kortom deze persoon heeft al eerder bewezen dat hij goede bronnen binnen Apple heeft.

Het design van de nieuwe iPad Pro zal niet zoveel afwijken van de huidige. Apple zou opnieuw twee modellen uitbrengen, namelijk een 11- en een 12,9 inch model. Volgens de renders krijgt het 11 inch model de volgende afmetingen: 248 x 178,6 x 5,9 mm.

Men is er vrij zeker van dat Apple deze nieuwe iPad Pro’s gaat voorzien van drie cameralenzen. Waar men nog niet zeker van is, is het gebruikte materiaal. Apple zou kunnen kiezen voor aluminium of glas. Om het verschil aan te tonen is het 11 inch model weergegeven met de gebruikelijke aluminium behuizing. Het 12,9 inch model is in de renders weergegeven met een glazen achterkant.

Bron: @OnLeaks x @iGeeksBlog

Als de iPad Pro inderdaad voorzien wordt van drie cameralenzen dan is dit een grote stap vooruit. Momenteel wordt deze nog voorzien van een enkele 12 megapixel cameralens. De iPad Pro heeft daardoor geen ondersteuning om portrait foto’s te nemen.

Ook voor toepassingen zoals augmented reality is het goed nieuws dat de iPad Pro meerdere cameralenzen krijgt. Er zijn al diverse apps die in de industrie hiervoor gebruikt worden. Door gebruik te maken van meerdere cameralenzen wordt de nauwkeurigheid hiervoor drastisch verhoogd.

Algemeen wordt er verwacht dat Apple in maart deze nieuwe iPad Pro zal aankondigen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer