Appleweetjes

Apple zet de slofie opnieuw in de kijker

Herinner je het nog? Apple bedacht de term ‘Slofie’ bij de introductie van de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro. Slofie is in een feite een selfievideo opgenomen in slow-motion.

De vernieuwde iPhones hebben een sterk verbeterde camera aan de voorkant. Die camera kan beelden met 120 frames per seconde maken. Ideaal voor slow-motion video’s. Het woord slofie bestaat in feite uit woorden, namelijk slo-mo en selfie.

Toon Apple bij de introductie van de iPhone 11 de term ‘Slofie’ gebruikte werd deze in de zaal niet zo enthousiast ontvangen. Wie had er nu nood aan een slowmotion selfie? Ondertussen vind je op de sociale media voldoende video’s van mensen die zich amuseren met slofie’s. Apple heeft trouwens het woord ‘Slofie’ als Amerikaans en Europees handelsmerk gedeponeerd.

Om de slofie’s terug onder de aandacht te brengen heeft Apple drie nieuwe advertenties gemaakt.

Wil je zelf een slofie video maken met je iPhone 11 (Pro) dan open je de camera. Kies dan voor de functie ‘Slowmotion’ en tik op de pijltjes rechtsonder om de camera aan de voorkant te activeren. Maak nu je slofie door op de rode opnameknop te tikken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer