Appleweetjes

Apple lanceert binnenkort een Mac voor gamers

Volgens nieuwe geruchten is Apple bezig met de ontwikkeling van een Mac die speciaal bedoelt is voor gamers. Het gerucht is afkomstig van The Economic Daily News. In het verleden hebben ze al eerder correcte voorspellingen gedaan maar dit gerucht is wel opmerkelijk. Apple heeft de gamers jaren links laten liggen.

De nieuwe Gaming Mac zou een prijskaartje van 5000 dollar en zal zich richten op de veeleisende gamers zoals de E-sporters. Die laatste zijn professioneel bezig met het spelen van games. De geruchten zijn momenteel nog schaars. Zo is het niet bekend hoe deze Gaming Mac eruit zou zien. Het zou best kunnen dat deze het uiterlijk van een iMac gaat krijgen of dat het een speciale editie van de MacBook Pro zal worden. Als de geruchten correct zijn zou Apple de Gaming Mac op de komende WWDC 2020 in juni gaan voorstellen.

Dat Apple games de laatste tijd meer serieus begint te nemen mag duidelijk zijn. Met hun Apple Arcade dienst dat sinds 19 september 2019 van start is gegaan krijg je toegang tot meer dan 100 games. Deze games hebben geen advertenties en geen in app-aankopen. Je kan ze spelen op de iPhone, iPad, Apple TV en zelfs op de Mac. Om ervoor te zorgen dat er zo’n breed mogelijk aanbod met kwalitatief goede games beschikbaar gaat zijn investeert Apple mee in de ontwikkeling van games voor Apple Arcade. Volgens de Financial Times heeft Apple al meer dan 500 miljoen dollars geïnvesteerd aan meer dan 100 games. 

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer