Appleweetjes

Chinese fabrikant sluit deal met Apple voor OLED schermen

Toekomstige iPhones zullen binnenkort worden uitgerust met een Chinees gefabriceerde OLED scherm. Volgens enkele Koreaanse analisten heeft Apple hiervoor een deal gesloten met het Chinese BOE Display voor de komende twee jaren.

BOE Display is geen onbekend voor Apple. Het bedrijf maakt al LCD schermen voor zowel de iPad als de MacBook. BOE Display is in 1993 opgericht in Beijing China en is één van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van beeldschermen. Het bedrijf produceert zowel LCD’s als OLED’s. Daarnaast zijn ze ook gespecialiseerd in de ontwikkeling van de achtergrondverlichting van LCD’s en zonnepanelen.

Met deze nieuwe deal zullen iPhones uit 2020 en 2021 voor het eerste kunnen worden voorzien van Chinese OLED schermen. BOE Display zal aan Apple meer OLED schermen leveren dan LG momenteel. Het zou om ongeveer 45 miljoen schermen gaan in het jaar 2021. Maar Samsung blijft wel de belangrijkste leverancier van Apple al krijgt het nu serieuze concurrentie.

Samsung investeert momenteel veel in de ontwikkeling van een Y-OCTA OLED scherm. Dergelijke schermen hebben een geïntegreerde touchbediening waardoor de productiekosten een stuk lager zijn. Een ander voordeel is dat het scherm dunner zal zijn. Maar ook BOE Display investeert in een soortgelijke technologie en dat is waarschijnlijk de reden waarom ze een deal met Apple hebben kunnen sluiten.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer