Appleweetjes

Handige SOS functie helpt vrouw om haar verkrachting te voorkomen

Sinds iOS 11 heeft Apple ervoor gezorgd dat je veel eenvoudiger de hulpdiensten in nood kan bellen. Dat een dergelijke functie nut heeft bewijst opnieuw dit verhaal van een Amerikaanse vrouw.

Zij werd aangesproken door een man die vroeg of ze even kon meehelpen om te zoeken naar zijn iPhone. Hij was deze kwijtgespeeld op het strand. Wat de vrouw eigenlijk niet wist was dat deze man de vrouw gewoon naar een afgelegen plek wou krijgen.

Ze stelde zelfs aan de man voor dat hij op haar iPhone met de app ‘Zoek mijn’ zijn iPhone kon traceren. Maar blijkbaar kon de man niet goed overweg met de interface van de iPhone. Dat vond ze verdacht en plots werd ze vastgegrepen en op de grond gegooid. Vervolgens bedekte de man haar mond zodat ze niet achter hulp kon schreeuwen. Gelukkig kende de vrouw de mogelijkheid om snel met haar iPhone naar de hulpdiensten te bellen.

De politie kon via de telefoon het ganse gebeuren horen. Bij elke oproep naar de hulpdiensten stuurt de iPhone ook de gps-locatie door. Op die manier wist de politie naar welke plek ze moesten gaan. Toen de aanrander de politie zag aankomen trachtte deze nog te vluchten. Maar gelukkig kon hij snel gevat worden.

Het is niet de eerste keer dat de handige SOS functie mensen in nood helpt. Sinds iOS 11.3 krijgen ook bij ons de hulpdiensten meteen je locatie te zien wanneer je deze belt. Zelfs wanneer WiFi of locatiebepaling is uitgeschakeld zal er in nood toch je locatie worden doorgegeven.

Wens je meer informatie over hoe je precies de hulpdiensten op een handige manier kan bellen bekijk dan zeker deze pagina.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer