Appleweetjes

Niet één maar twee budget iPhones op komst voor dit jaar

Eerder was er al bekend dat Apple dit jaar één budget iPhone onder de naam iPhone 9 zal uitbrengen. Maar volgens nieuwe geruchten zou Apple plannen hebben om dit jaar maar liefst twee budget iPhones op de markt te brengen.

Het eerste model, ofwel de iPhone 9 zal grotendeels gebaseerd zijn op de huidige iPhone 8. Het scherm is een LCD scherm van 4,7 inch. Intern is het toestel wel compleet vernieuwd. Zo is deze voorzien van de nieuwste Apple A13 Bionic processor die ook aanwezig is in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Daarnaast krijgt het toestel 3 GB LPDDR4X intern geheugen en kan je kiezen voor 64GB of 128GB aan opslagcapaciteit. Als uitvoering heb je de keuze uit drie kleuren: zilver, spacegrijs en rood. Net zoals bij de nieuwste iPhones is 3D Touch vervangen door Haptic Touch.

Het tweede model zou pas op het einde van het jaar verschijnen. Grote vernieuwingen hoef je niet te verwachten. Het zou in feite om een vernieuwde versie van het eerste model gaan maar dan voorzien van een LCD scherm met een schermgrootte van 5,5 of 6,1 inch.

Eerder beweerde de analist Ming-Chi Kuo dat Apple dit jaar vijf nieuwe iPhones gaat lanceren. Maar door het rapport van DigiTimes blijkt dat Apple nu 6 nieuwe iPhones op de planning heeft.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer