Appleweetjes

TSMC start weldra met productie van 5nm A14 processor

Uit een rapport van DigiTimes blijkt dat TSMC weeral de exclusieve leverancier van Apple’s nieuwste processor gaat zijn. Een grote verassing zal dit voor velen niet zijn.

De nieuwe A14 processor zal zijn ontworpen op een 5nm productieproces. Hoe kleiner het productieproces hoe meer transistors er op het oppervlakte passen. Hierdoor kunnen de prestaties omhoog en daar is zelfs minder stroom voor nodig.

Apple ontwerpt zijn eigen processoren maar het is Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) die ze maakt. Die samenwerking werpt zijn vruchten af. De iPhone en iPad winnen telkens elke benchmark wanneer het op pure rekenkracht aankomt. De concurrentie heeft momenteel grote moeite om het niveau van Apple te evenaren. Er wordt zelfs verwacht dat Apple vroeg of laat hun Mac computers gaat voorzien van eigen processoren.

Momenteel produceert TSMC de processoren van Apple onder een 7nm productieproces. Vorig jaar werd al bekend dat de nieuwe Apple A14 processor met een 5nm productieproces vervaardigt zou worden. Toen moest TSMC echter hun productieproces nog op punt stellen om deze in grote aantallen te produceren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer