Appleweetjes

‘Budget’ iPhone met Face ID op komst

Er is wat verwarring ontstaan over het komende assortiment van iPhones dat Apple dit jaar gaat aanbieden. Zo weten we dat Apple werkt aan een budget iPhone.

Die budget iPhone is in feite de opvolger van de iPhone SE dat Apple in 2016 heeft geïntroduceerd. Apple zou deze iPhone de naamgeving iPhone 9 geven. Nieuwe geruchten melden echter dat Apple niet aan één maar aan twee budget iPhones werkt.

Het tweede model zou pas in het najaar verschijnen. Eerder was er verwacht dat er buiten een groter scherm geen andere vernieuwingen zouden zijn. Maar de Japanse blogsite MacOtakara heeft via zijn toeleveranciers vernomen dat dit model voorzien zal worden met Face ID in plaats van Touch ID.

Die bewering klinkt wel logisch. Apple kan een groter 5,4 inch scherm implementeren door het toestel te voorzien van kleinere schermranden en Touch ID te verwijderen. Naast de toevoeging van Face ID zou deze iPhone ook nog een betere en grotere camera krijgen.

We kunnen dus verwachten dat Apple twee kleinere modellen gaat aankondigen dit jaar. Een model met een schermgrootte van 4,7 inch en Touch ID voor de prijs van ongeveer 399 dollar. Het andere model is voorzien van een schermgrootte van 5,4 inch met Face ID.

Over de prijs van deze laatste iPhone wordt voorlopig nog niets gezegd. We verwachten echter dat door de implementatie van Face ID de prijs toch wel wat hoger gaat zijn.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer