Appleweetjes

iPad met 5G al volop in ontwikkeling

2020 is het jaar dat de nieuwe iPhones zullen voorzien zijn van 5G. Maar over een iPad met 5G werd nog niet veel gesproken.

Volgens DigiTimes hoeven we daar helemaal niet lang meer op te wachten. Apple is momenteel al volop aan de ontwikkeling hiervan bezig. Taiwan-based Advanced Semiconductor Engineering zal het ontwerp van de iPad antenne op zich nemen.

De iPad zal 5G ondersteunen met de mmWave frequenties. Bij het gebruik van mmWave of millimetergolf frequenties heeft het signaal maar een bereik van slechts een paar honderd meter. Maar dankzij die hogere frequentie kan een veel hogere snelheid behaalt worden.

Het is echter nog niet duidelijk of we een iPad met 5G dit jaar nog gaan zien. Eerder had de bekende analist Ming-Chi Kuo al gezegd dat een iPad met 5G eerder voor 2021 zal zijn.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer