Appleweetjes

Nieuwe iPhones krijgen dan toch geen nieuw ontwerp

We weten ondertussen al een tijdje dat Apple plannen heeft om dit jaar maar liefst 4 nieuwe iPhones uit te brengen. Eén iPhone met een schermgrootte van 5,4 inch, één iPhone met een 6,7 inch scherm en maar liefst twee iPhones met een 6,1 inch scherm. Daarnaast zal er nog een nieuwe budget iPhone met een 4,7 inch scherm in het voorjaar worden uitgebracht.

De Japanse blogsite MacOtakara is dankzij enkele Chinese toeleveranciers enkele details over deze eerste vier modellen te weten gekomen. Zo zal Apple deze nieuwe iPhones in september lanceren. Alle vier modellen zullen voorzien zijn van een OLED scherm met Face ID.

De hoogte van het 5,4 inch model zou tussen de iPhone SE en de iPhone 8 zijn. Op zijn minst één 6,1 inch model krijgt een hoogte die tussen de iPhone 11 en iPhone 11 Pro ligt. Het grootste model met een schermgrootte van 6,7 inch zal groter zijn dan de iPhone 11 Pro Max maar wordt wel dunner dan deze. Deze iPhone krijgt naar verwachting een dikte van 7,4 mm ofwel bijna 10% dunner dan de iPhone 11 Pro Max met zijn 8,1 mm dikte.

Zowel het 5,4 inch en één 6,1 inch model krijgen achteraan exact dezelfde cameraopstelling als de iPhone 11. Het grootste model van 6,7 inch krijgt opnieuw een cameraopstelling met drie cameralenzen. Deze lenzen zullen wel groter en beter zijn dan bij de iPhone 11 Pro Max. Of de duurdere versie van het 6,1 inch model ook deze opstelling krijgt is niet bevestigd.

Opmerkelijk is dat men verwacht dat Apple hetzelfde ontwerp als die van de iPhone 11en 11 Pro zal gebruiken voor deze nieuwe iPhones. Aanvankelijk werd gedacht dat Apple opnieuw een vierkante metalen frame-ontwerp zou gebruiken. Zo’n ontwerp gebruikte Apple al voorheen bij de iPhone 4 en iPhone 4S. Een dergelijk ontwerp gebruikt Apple nu ook bij de iPad Pro. Vermoedelijk is men afgestapt van dit idee omdat door de vierkante behuizing het voelt alsof de iPhone nog breder is en daardoor moeilijker vast te houden is in één hand.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer