Appleweetjes

iPhone 9 wordt in maart gelanceerd

Dat Apple werkt aan een opvolger van de iPhone SE is al een tijdje geweten. Volgens sommige zal Apple deze nieuwe budget iPhone gaan lanceren onder de naam iPhone 9. Maar nu blijkt dat we het toestel sneller kunnen verwachten dan we hadden gedacht.

Volgens Bloomberg zal de productie van deze iPhone volgende maand al van start gaan. Hierdoor kan deze al vanaf maart in de winkelrekken liggen.

De iPhone 9 zal grotendeels gebaseerd zijn op de huidige iPhone 8. Het scherm zal hetzelfde blijven, namelijk een LCD scherm van 4,7 inch. Maar intern is het toestel compleet vernieuwd. Zo is deze voorzien van de nieuwste Apple A13 Bionic processor die ook aanwezig is in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Apple heeft net de productie van deze processor door TSMC laten verhogen.

Daarnaast krijgt het toestel 3 GB LPDDR4X intern geheugen en kan je kiezen voor 64GB of 128GB aan opslagcapaciteit. Als uitvoering heb je de keuze uit drie kleuren: zilver, spacegrijs en rood. Net zoals bij de nieuwste iPhones is 3D Touch vervangen door Haptic Touch.

De iPhone 9 zou volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo een prijskaartje van 399 dollar krijgen. De komst van de iPhone 9 zorgt er alleszins voor dat je voor minder geld een zeer degelijke en recente iPhone kan hebben.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer