Appleweetjes

Ontwikkelaars aan de slag met tweede beta van iOS 13.3.1 en iPadOS 13.3.1

Apple heeft voor ontwikkelaars de derde beta uitgebracht voor iOS 13.3.1 en iPadOS 13.3.1. Deze beta verschijnt een week na de tweede beta.

Deze beta lost alvast een probleem op met de communicatielimieten. Die nieuwe functie is handig voor ouders die een controle wensten te houden van hoe hun kinderen communiceren. Je kan bijvoorbeeld voorkomen dat ze nog in de nachtelijke uurtjes worden gestoord of met onbekende aan het communiceren zijn.

Echter blijkt het zeer eenvoudig te zijn om deze beperkingen te omzeilen. Kinderen kunnen nieuwe nummers immers gewoon toevoegen aan de lijst van toegestane contacten. Apple beloofde eerder al om snel met een oplossing te komen.

Daarnaast is het met iOS 13.3.1 mogelijk om de ultra wideband technologie in de nieuwste iPhones volledig uit te schakelen. Apple gebruikt de ultra wideband technologie in hun nieuwste U1 chip. De techniek wordt vooral gebruikt voor AirDrop. Door je iPhone met een U1 chip te richten naar een andere iPhone met een U1 chip zal de overdracht sneller gerealiseerd worden. De U1 chip zal later ook gebruikt worden in de ‘Zoek mijn’ applicatie voor het lokaliseren van producten.

Echter deze technologie is een internationaal gereguleerd standaard dat op bepaalde locaties uitgeschakeld moet worden. Wanneer je iPhone de U1 chip gaat gebruiken zal je locatie worden bepaald om te verifiëren of op die locatie de ultra wideband frequentie gebruikt mag worden. Die locatie wordt bepaald zelfs wanneer je de locatievoorzieningen hebt uitgeschakeld. Met de nieuwe mogelijkheid in iOS 13.3.1 kan je de U1 chip volledig uitschakelen als je absoluut niet wenst dat je locatie wordt bepaald.

Beta’s zijn versies die Apple uitbrengt om te testen. Ze zijn bedoeld voor ontwikkelaars zodat ze ermee aan de slag kunnen voor hun ontwikkelde applicaties. Met beta’s kun je vaak nog tegen problemen aanlopen. Ze zijn dus niet bedoelt voor gebruik op je toestel dat je dagelijks nodig hebt. Ontwikkelaars kunnen beta’s downloaden op het ontwikkelaarsplatform.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer