Appleweetjes

TSMC gaat productie van A13 processor verhogen

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) gaat op vraag van Apple de productie van de A13 processor verhogen. De vraag naar de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max is veel hoger dan algemeen werd verwacht zo heeft Bloomberg vernomen.

De nieuwste iPhones zijn vanaf hun lancering al meteen een succes. Maar nu blijkt ook dat de verkoop in China bijzonder sterk blijft. De verkoop van deze iPhones heeft zelfs de verwachtingen van Apple overtroffen en daardoor vragen ze aan hun toeleveringsbedrijven om de productie op te schroeven. Het is vooral de iPhone 11 die voor zeer goede verkoopresultaten zorgt.

Dat Apple aan TSMC vraagt om de productie van de A13 processor te verhogen kan ook te maken hebben met de aankomende release van de iPhone 9. Deze iPhone is in feite de opvolger van de iPhone SE. Het is een budget iPhone die grotendeels gebaseerd is op de huidige iPhone 8. Het scherm zal hetzelfde blijven, namelijk een LCD scherm van 4,7 inch. Maar intern is het toestel compleet vernieuwd. Zo is deze voorzien van de nieuwste Apple A13 Bionic processor die ook aanwezig is in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer