Appleweetjes

Apple draagt steentje bij aan de bestrijding van het coronavirus

Het levensgevaarlijke coronavirus houdt de wereld in zijn ban. In meer en meer landen buiten China duikt het virus op. Het virus zou voor het eerst op de mens zijn overdragen op de vis- en dierenmarkt in de Chinese stad Wuhan.

Volgens Chinese wetenschappers heeft het virus genetische overeenkomsten met het vleermuisvirus en het slangenvirus. Volgens hen kan het dus best zijn dat een vleermuis het virus heeft overgedragen op een slang waarna deze het doorgaf aan de mens. Andere wetenschappers hebben sterke twijfels dat een dergelijk virus naar de mens kan worden overgedragen via een reptiel.

Hoe dan ook de zeer waarschijnlijke bron voor deze uitbraak is de vis- en dierenmarkt in de Chinese stad Wuhan. Daar worden zelfs levende dieren in erbarmelijke omstandigheden verkocht. Voor Kevin Olival, een ecologie expert is het geen toeval dat zoiets op een dergelijke markt gebeurt. Dieren die gevangen worden gehouden in slechte omstandigheden en met veel stress worden sneller ziek waardoor ze allerlei virussen gaan afscheiden. Deze virussen gaan zich verspreiden, vermeerderen en uiteindelijk muteren.

De situatie is bijzonder ernstig dat zelfs de Chinese overheid besloot om de miljoenenstad Wuhan in een lockdown te plaatsen. Zo’n 36 miljoen mensen zijn momenteel afgesloten van de buitenwereld. Er rijden nauwelijks nog treinen, bussen of metro’s in de stad. Niemand kan het afgezette gebied zomaar in- of uitgaan. Ondertussen zijn wetenschappers volop bezig aan de ontwikkeling van een vaccin.

Naar aanleiding van al deze gebeurtenissen plaatste Tim Cook op Twitter een bericht waarin hij meedeelt dat Apple een donatie gaat maken aan Chinese instanties die slachtoffers van het Corona virus helpen. Op die manier wenst Apple hun steentje bij te dragen.

Apple geeft wel vaker financiële steun bij grote rampen. Zo maakte het bedrijf eerder bekend dat ze een donatie zullen realiseren voor de bestrijding van de verwoestende bosbranden in Australië.

Ook voor de beroemde kathedraal Notre-Dame in Parijs heeft Apple een financiële bijdrage geleverd voor de wederopbouw hiervan.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer