Appleweetjes

Apple lanceert iOS 13.3.1 en iPadOS 13.3.1

Apple heeft zonet iOS 13.3.1 en iPadOS 13.3.1 gelanceerd. De update lost diverse problemen op maar brengt ook enkele vernieuwingen met zich mee.

Deze update lost alvast een probleem op met de communicatielimieten. Die nieuwe functie sinds iOS 13.3 en iPadOS 13.3 is handig voor ouders die wensen een controle te houden van hoe hun kinderen communiceren. Je kan bijvoorbeeld voorkomen dat ze nog in de nachtelijke uurtjes worden gestoord of met onbekende aan het communiceren zijn.

Echter bleek het zeer eenvoudig te zijn om deze beperkingen te omzeilen. Kinderen kunnen nieuwe nummers immers gewoon toevoegen aan de lijst van toegestane contacten. Apple beloofde eerder al om snel met een oplossing te komen. Daarnaast is het met iOS 13.3.1 mogelijk om de ultra wideband technologie in de nieuwste iPhones volledig uit te schakelen. Apple gebruikt de ultra wideband technologie in hun nieuwste U1 chip. De techniek wordt vooral gebruikt voor AirDrop. Door je iPhone met een U1 chip te richten naar een andere iPhone met een U1 chip zal de overdracht sneller gerealiseerd worden. De U1 chip zal later ook gebruikt worden in de ‘Zoek mijn’ applicatie voor het lokaliseren van producten.

Deze technologie is een internationaal gereguleerd standaard dat op bepaalde locaties uitgeschakeld moet worden. Wanneer je iPhone de U1 chip gaat gebruiken zal je locatie worden bepaald om te verifiëren of op die locatie de ultra wideband frequentie gebruikt mag worden. Die locatie wordt bepaald zelfs wanneer je de locatievoorzieningen hebt uitgeschakeld. Met de nieuwe mogelijkheid in iOS 13.3.1 kan je de U1 chip volledig uitschakelen als je absoluut niet wenst dat je locatie wordt bepaald.

De nieuwe update bevat volgens Apple oplossingen voor de volgende problemen:

  • Oplossing voor een probleem in ‘Communicatielimieten’, waardoor een contactpersoon kon worden toegevoegd zonder de toegangscode voor ‘Schermtijd’ in te voeren
  • Een nieuwe instelling om het gebruik van locatievoorzieningen te beheren door de ultra-widebandchip U1
  • Oplossing voor een probleem, waarbij er een korte vertraging optrad vóór het wijzigen van een Deep Fusion-foto die met een iPhone 11 of iPhone 11 Pro was gemaakt
  • Oplossing voor een probleem met Mail dat ervoor kon zorgen dat externe afbeeldingen werden geladen, ook als de instelling ‘Laad externe afbeeldingen’ was uitgeschakeld
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat er meerdere hersteldialoogvensters werden weergegeven in Mail
  • Oplossing voor een probleem waarbij FaceTime kon gebruikmaken van de ultragroothoekcamera aan de achterzijde in plaats van de groothoekcamera
  • Oplossing voor een probleem waarbij pushberichten niet via wifi konden worden afgeleverd
  • Oplossing voor een probleem met CarPlay dat bij het bellen in bepaalde voertuigen vervormd geluid kon veroorzaken
  • Nieuwe ondersteuning voor Siri-stemmen in het Indiaas Engels voor de HomePod

Om iOS 13.3.1 of iPadOS 13.3.1 te downloaden ga je op de iPhone of iPad naar Instellingen – Algemeen – Software-update.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer