Appleweetjes

Coronavirus zorgt voor onzekere tijden bij Apple

Apple heeft net de kwartaalcijfers FQ1 2020 gepresenteerd. Opnieuw zijn er records gesneuveld. Maar voor het volgend kwartaal is het bedrijf toch iets voorzichtiger. De prognose voor het volgend kwartaal is een omzet tussen de 63 en 67 miljard dollar. Dat is een ongewone ruime marge van 4 miljard dollar dat Apple geeft aan de aandeelhouders. Deze marge heeft vooral te maken met de impact van het coronavirus.

Apple volgt de situatie op de voet op en beperkt nu al de werkreizen van hun medewerkers. Daarnaast ontvangen werknemers in Wuhan en de rest van China zorgpakketten van Apple. Hulporganisaties krijgen ook nog financiële steun van Apple.

Enkele leveranciers van Apple bevinden zich in de getroffen Wuhan regio. Sommige van deze productiebedrijven blijven op raad van de Chinese overheid gesloten tot 10 februari. Apple heeft al beslist om een winkel in China voorlopig te sluiten en in de rest van het land worden de werkuren beperkt. Deze beslissing kan de verkoop van Apple producten negatief beïnvloeden.

Hoewel de twee grote primaire productielocaties ver verwijderd zijn van Wuhan is het zeer aannemelijk dat ook de productie van Apple apparaten hieronder gaat lijden.

Apple doet nu al het mogelijke om dit te voorkomen maar eenvoudig zal dit niet zijn.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer