Appleweetjes

Vele kochten het afgelopen kwartaal voor het eerst een Apple Watch

Bij de zonet gepubliceerde kwartaalcijfers FQ1 2020 kan je opmerken dat de Apple Watch het behoorlijk goed gedaan heeft.

De categorie ‘wearables, home en accessoires’ omvat de Apple Watch, AirPods, Beats hoofdtelefoons, Apple TV en de HomePod. Bij deze categorie was de omzet 10,01 miljard dollar. Dat is een stijging van maar liefst 37 procent. Vorig jaar was deze categorie nog goed voor een omzet van 7,3 miljard dollar.

Misschien vind je de cijfers niet zo spannend maar het is wel voor het eerst dat deze categorie een hogere omzet genereert dan de Mac. De Mac was het afgelopen kwartaal goed voor een omzet van 7,16 miljard dollar.

Volgens Apple heeft zo’n 75 procent van de Apple Watch kopers in het afgelopen kwartaal voor het eerst een Apple Watch aangeschaft.

Specifieke cijfers over welk model het meest verkocht is deelt Apple niet mee. Maar tijdens de vakantieperiode waren er wel leveringsproblemen met de Apple Watch Series 3 op te merken. Vermoedelijk hebben veel mensen dit model nog aangeschaft met een aantrekkelijke korting.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer