Appleweetjes

Dit zijn de nieuwe Apple producten voor het komend halfjaar

Volgens analist Ming-Chi Kuo heeft Apple diverse producten op de planning om te lanceren in de eerste helft van 2020.

De analist voorspelt dat Apple binnenkort de volgende producten zou lanceren: AirTag, een kleinere draadloze oplaadmat, draadloze koptelefoon, de iPhone 9, een nieuwe iPad Pro en tenslotte nieuwe Macs.

AirTag

De Airtag is een bluetooth tracker dat je aan je persoonlijke spullen kan bevestigen. Deze AirTag kan je altijd lokaliseren zodat je deze spullen steeds kan terugvinden. De AirTag heeft hiervoor een ingebouwde chip dat een connectie maakt met een Apple apparaat om zijn locatie te bepalen en door te sturen.

Om de verloren spullen terug te vinden gaat Apple gebruik maken van de enorme hoeveelheid actieve Apple apparaten om een soort van eigen netwerk te creëren. Op die manier kan de AirTag zijn locatie bepalen en doorgeven aan de rechtmatige eigenaar wanneer dit nodig is.

Kleinere draadloze oplaadmat

Het zit Apple blijkbaar nog altijd dwars dat hun project van de AirPower is mislukt. Na jaren van ontwikkeling moest Apple toegeven dat het project te ambitieus was.

Maar volgens de analist zou Apple werken aan een kleinere variant van de AirPower. Dat zou meteen het probleem oplossen van de oorspronkelijke AirPower. Die oplaadmat was groot genoeg zodat je allerlei Apple producten zoals een iPhone, Apple Watch en AirPods gelijktijdig draadloos kon opladen. Maar Apple kreeg te kampen met een oververhitting van de oplaadmat bij zo’n belasting.

Door een kleinere oplaadmat te lanceren zou je in principe maar 1 of maximum 2 toestellen kunnen opladen.

Apple’s draadloze koptelefoon

Apple is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een koptelefoon die het Apple logo draagt en niet het logo van Beats. De nieuwe koptelefoon is een goede aanvulling op de AirPods.

iPhone 9, nieuwe iPad Pro en nieuwe MacBooks

Dat Apple werkt aan een opvolger van de iPhone SE is al een tijdje geweten. Volgens sommige zal Apple deze nieuwe budget iPhone gaan lanceren onder de naam iPhone 9. De verwachting is dat we het toestel rond maart in de winkelrekken kunnen aantreffen.

De iPhone 9 zal grotendeels gebaseerd zijn op de huidige iPhone 8. Het scherm zal hetzelfde blijven, namelijk een LCD scherm van 4,7 inch. Maar intern is het toestel compleet vernieuwd. Zo is deze voorzien van de nieuwste Apple A13 Bionic processor die ook aanwezig is in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.

Daarnaast krijgt het toestel 3 GB LPDDR4X intern geheugen en kan je kiezen voor 64GB of 128GB aan opslagcapaciteit. Als uitvoering heb je de keuze uit drie kleuren: zilver, spacegrijs en rood. Net zoals bij de nieuwste iPhones is 3D Touch vervangen door Haptic Touch.

Nieuwe iPad Pro

De nieuwe iPad Pro zal net zoals de iPhone 11 Pro worden voorzien van drie cameralenzen. Hiermee maakt de iPad een grote stap vooruit. Momenteel wordt deze nog voorzien van een enkele 12 megapixel cameralens. De huidige iPad Pro heeft daardoor geen ondersteuning om portrait foto’s te nemen.

Ook voor toepassingen zoals augmented reality is het goed nieuws dat de iPad Pro meerdere cameralenzen krijgt. Er zijn al diverse apps die hiervoor in de industrie gebruikt worden. Door gebruik te maken van meerdere cameralenzen wordt de nauwkeurigheid hiervoor drastisch verhoogd.

Nieuwe Macs

Er zijn al een tijdje geruchten dat Apple de 13 inch MacBook Pro gaat vernieuwen. Waarschijnlijk bedoelt Ming-Chi Kuo dit model want uit zijn rapport is dit moeilijk te concluderen.

De nieuwe 13 inch MacBook Pro zal tevens voorzien worden van het Magic Keyboard. Dat vernieuwd toetsenbord maakt opnieuw gebruik van het schaarmechanisme in plaats van het vlindermechanisme. Later zal Apple andere Macs ook voorzien van dit toetsenbord.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer