Appleweetjes

Faillissement nadert voor Apple verdeler Switch nu herstelplan is mislukt

Het faillissement nadert voor de grootste Apple Premium Reseller van België Switch. De schuldeisers en investeerders raakten het niet eens over een herstelplan.

Het ging al een tijdje financieel niet goed met Switch. De Apple verdeler vroeg eind juli een gerechtelijke organisatie aan. Hierdoor kon het bedrijf genieten van een bescherming tegenover hun schuldeisers. Daartegenover stond wel dat het bedrijf tegen 1 februari op zoek moest naar oplossingen om een faillissement te voorkomen.

Dat laatste is niet volledig gelukt laat Harold Vanheel, de CFO aan ‘De Tijd’ weten. Switch diende nu een aanvraag in voor de derde en laatste fase van het gerechtelijk akkoord. Een rechter zal zich nu uitspreken over een eventuele verkoop van het bedrijf.

Oorspronkelijk zag het er wel goed uit voor Switch. Eind vorig jaar was er een herstelplan uitgewerkt. De focus ging in de toekomst meer naar kleine of middelgrote ondernemingen en de gewone consument. Switch zou zich minder bezighouden met grote bedrijven en het onderwijs. De winstmarge in deze sector blijkt minimaal te zijn. Daarnaast zijn er de afgelopen maanden al vijf onrendabele Switch winkels gesloten.

Het grootse probleem van het herstelplan was het feit dat sommige schuldeisers zoals KBC een verlies moesten aanvaarden. Het vertrouwen in het plan nam hierdoor de laatste week alleen maar af.

CFO Harold Vanheel is echter overtuigd dat er voldoende interesse bestaat vanuit overnemers voor een volledige of gedeeltelijke overname.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer