Appleweetjes

Apple neemt drastische beslissing en stopt tijdelijk enkele bedrijfsactiviteiten op het Chinese Vasteland

Eerst begon het met het sluiten van één Apple Store in de Chinese miljoenenstad Qingdao. Maar al snel sloot Apple nog twee Chinese Apple Stores in Nanjing en Fuzhou. Nu heeft het bedrijf echter besloten om al hun kantoren, contactcentra’s en Apple Store op het Chinese Vasteland gesloten te houden tot 9 februari.

Deze beslissing neemt Apple op advies van enkele vooraanstaande gezondheidsdeskundigen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Niet enkel Apple neemt een dergelijke beslissing. Meerdere grote internationale bedrijven zijn al overgegaan met een tijdelijke stopzetting van hun activiteiten in China.

Door de nieuwjaarsfeesten in China is er een nationale vakantieweek tot 2 februari. Veel winkels en fabrieken zijn hierdoor sowieso al gesloten of draaien op een laag pitje.

Apple volgt de situatie op de voet op en beperkt nu al de werkreizen richting China tot het noodzakelijke minimum. Apple Stores worden extra gereinigd en de lichaamstemperatuur van het personeel wordt geregeld opgevolgd. De Chinese online Apple Stores blijven voorlopig nog wel open.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer