Appleweetjes

Dit zijn de nieuwe functies van iOS 13.4 en iPadOS 13.4

iOS 13.4 en iPadOS 13.4 zal een update zijn met diverse nieuwe functies. Ontwikkelaars zijn al druk bezig met het uittesten van deze. Wij vertellen je nu al wat je binnenkort allemaal kan verwachten.

CarKey

In iOS 13.4 is er een code gevonden met de naam CarKey. Zoals je al kan vermoeden zal het met deze functie binnenkort mogelijk zijn om je auto te openen en te starten. Uiteraard moet de wagen hiervoor voorzien zijn van een NFC chip. Wanneer je dan de iPhone of Apple Watch dichtbij de auto houdt kan je deze openen. Een authentificatie via Face ID of Touch ID is zelfs niet nodig. Apple werkt met enkele autofabrikanten om deze functie zo snel mogelijk te implementeren.

iCloud mappen deling

Het komt er deze keer nu echt. Oorspronkelijk was deze functie belooft voor iOS 13 maar door bepaalde redenen werd dit telkens uitgesteld. Binnenkort kan je dus niet enkel individuele iCloud bestanden delen maar ook complete mappen. Het delen van mappen in iCloud is een veelgevraagde functie. Voor veel mensen zorgt een dergelijke functie dat Dropbox voor hen overbodig wordt.

Negen nieuwe Memoji stickers

Zit je te wachten op nieuwe Memoji stickers? Wel dan is er goed nieuws voor je. Binnenkort kan je genieten van maar liefst negen nieuwe stickers.

Toegang CarPlay Dashboard voor apps

Binnenkort wordt de dashboard functie van CarPlay nog handiger. Het blijkt namelijk dat applicaties van derden binnenkort toegang tot dit scherm gaan krijgen. Het Dashboard zou dus niet meer exclusief voor Apple applicaties zijn.

Betere locatieverzoeken

Ontwikkelaars vinden dat iOS 13 te streng omgaat met hun locatieverzoeken. Zeker voor applicaties die altijd toegang nodig hebben. Je moest deze toegang namelijk expliciet zelf instellen. Met iOS 13.4 komt hier verandering in. Van zodra een app altijd je locatiegegevens nodig heeft zal dit meteen gevraagd worden van zodra je de app opstart en deze instelling niet correct staat.

Wijziging toolbar van Mail

Sommige mensen vinden de nieuwe toolbar onderaan de Mail app niet zo handig. Het gebeurt regelmatig dat per ongeluk een mail in de prullenbak terecht komt terwijl dit niet de bedoeling is. Apple heeft geluisterd naar deze kritiek en heeft de toolbar opnieuw aangepast. In feite krijgt deze toolbar zijn vertrouwde layout van iOS 12 terug.

Universele macOS, iOS & tvOS aankopen

Ontwikkelaars kunnen hun iOS app, macOS app, watchOS app & tvOS app samenbundelen voor één aankoopprijs.

Dat betekent dus dat je met één aankoop een applicatie kan verkrijgen voor de diverse platformen. Uiteraard moet de ontwikkelaar deze functie ondersteunen.

Extra instellingen voor de TV applicatie

Voor de TV applicatie verkrijg je nu extra instellingen zodat je de kwaliteit van het streamen en het downloaden kan instellen. Zo kan je bij het streamen kiezen voor een hoge kwaliteit of voor een modus dat minder data verbruikt maar waarbij de kwaliteit iets lager is. Deze functie is handig voor degene die op hun mobiele data abonnement moeten letten.

Dezelfde instelling heb je ook voor het downloaden van series en films. Je kan dus kiezen voor een download met een hogere kwaliteit of ééntje met een lagere kwaliteit. Het spreekt voor zich dat een hogere kwaliteit meer opslagcapaciteit vraagt op je toestel.

Nog andere leuke vernieuwingen

iOS 13.4 en iPadOS 13.4 zit vol met nieuwe functies. Zo kan je bij een aangesloten toetsenbord de functies van enkele toetsen aanpassen. Je kan bijvoorbeeld de ‘Option’ toets koppelen aan een andere fysieke toets. Maar iPadOS bevat nu nog meer snelkoppelingen die met het toetsenbord mogelijk zijn. Zo kan je eenvoudiger navigeren via het toetsenbord in de Foto app.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer