Appleweetjes

Apple werkt aan nieuwe krachtigere Apple TV met meer focus op games

Deze week bracht Apple de eerste beta van tvOS 13.4 uit. In die beta zijn er verwijzingen gevonden naar een nieuwe Apple TV. In de broncode is namelijk ondersteuning gevonden voor een apparaat met codenaam ‘T1125’.

Momenteel zijn er twee Apple TV’s in omloop. De Apple TV HD met codenaam ‘J42d’ en de Apple TV 4K met codenaam ‘J105a’. Met de nieuwe ontdekte codenaam ‘T1125’ is het zeer aannemelijk dat Apple werkt aan een opvolger van de Apple TV 4K. Doordat Apple de letter T nog gebruikt in de codenaam betekent dat het nog om een prototype gaat. We moeten dus deze nieuwe Apple TV nog niet meteen verwachten. Vermoedelijk zal deze pas in het najaar worden gelanceerd.

Die nieuwe Apple TV zal vooral veel krachtiger worden. In de broncode zijn namelijk bestanden gevonden met een arm64e architectuur. Dat betekent in feite dat Apple voor deze Apple TV minstens een A12 of A13 processor gaat gebruiken. De huidige Apple TV 4K is uitgerust met een A10x processor van 2017.

Vermoedelijk gaat Apple met deze nieuwe Apple TV vooral de focus op games zetten. Dankzij Apple Arcade zijn er al veel games beschikbaar. Dat Apple het deze keer serieus neemt met games mag duidelijk zijn. Met tvOS 13 is er standaard ondersteuning voor de populaire gamecontrollers zoals de Xbox One S Controller en de PlayStation Dualshock Controller.

Maar voor een perfecte game ervaring moet de hardware van de Apple TV nog vernieuwd worden. Je wilt immers niet dat de spelletjes wat beginnen te haperen. De huidige Apple TV 4K is uitgerust met een processor dat al enkele jaartjes meegaat. Sommige games werken veel vlotter op een recente iPhone en iPad dan op de huidige Apple TV’s. Het spreekt dus voor zich dat wanneer Apple wenst te scoren met Apple Arcade er een nieuwe Apple TV met verbeterde hardware gaat komen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer