Appleweetjes

Apple Stores in China blijven voorlopig nog steeds dicht

Eerder nam Apple een drastische beslissing om al hun kantoren, contactcentra’s en Apple Stores op het Chinese Vasteland gesloten te houden tot 9 februari. Deze beslissing nam Apple op advies van enkele vooraanstaande gezondheidsdeskundigen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Maar nu blijkt dat Apple deze periode nog gaat verlengen. Betrokken Apple medewerkers kregen de voorbije dagen een mail van Deirdre O’Brien. In die mail werd vermeld dat voorlopig de Apple Stores op het Chinese Vasteland nog dicht blijven. Volgend week zal een nieuwe openingsdatum worden bepaald. O’Brien is de verantwoordelijke van de personeelsdienst en de Apple Stores. Zij staat nu in nauw contact met enkele vooraanstaande gezondheidsdeskundigen en op advies van hen is deze beslissing genomen.

Niet enkel Apple neemt een dergelijke beslissing. Meerdere grote internationale bedrijven zijn al overgegaan met een tijdelijke stopzetting van hun activiteiten in China. Ook de Foxconn fabrieken waar onder andere de iPhones worden geassembleerd blijven gesloten. Wanneer deze fabrieken terug worden geopend blijft onduidelijk.

De sluiting van al deze fabrieken kan invloed hebben op de lancering van de iPhone 9. Deze nieuwe iPhone zou Apple in maart lanceren. Maar door de uitbraak van het coronavirus zou de productie hiervan wat later van start gaan.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer