Appleweetjes

Apple test Mac computers met AMD processors

Sinds januari 2006 maakt Apple gebruik van Intel processors voor hun Mac computers. Maar daar zou binnenkort weleens verandering in kunnen komen.

In de nieuwe beta van macOS 10.15.4 zijn er opnieuw verwijzingen gevonden naar AMD codenamen zoals Picasso, Renoir en Van Gogh. Het is niet voor het eerst dat er verwijzingen naar AMD processors in macOS te vinden zijn. Sinds macOS 10.15.2 zijn er al diverse AMD codenamen opgedoken.

AMD is momenteel voor Apple geen onbekende. In verschillende Mac systemen wordt er gebruik gemaakt van AMD GPU’s. Deze Graphics Processing Unit wordt gebruikt voor diverse videotaken en ontlast hierdoor de CPU ofwel Central Processing Unit.

Doordat dergelijke codenamen in macOS aanwezig zijn kunnen we ervan uitgaan dat Apple momenteel AMD processors aan het uittesten zijn. Alle Mac computers die Apple de voorbije jaren heeft gelanceerd waren steeds voorzien van een Intel processor.

De AMD codenamen gaan in feite over een zogenaamde APU processor. Een Accelerated Processing Unit bevat zowel een CPU als een GPU processor. De laatste tijd heeft AMD een enorme vooruitgang geboekt met de ontwikkeling van hun processors. Het succes van de AMD Ryzen processor zal Apple niet ontgaan zijn. Het is dus best mogelijk dat we binnenkort een Mac met een AMD processor kunnen aanschaffen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer