Appleweetjes

Nieuwe VRT NWS app is een mooi voorbeeld van hoe het niet moet voor de iPad

Ben je een gebruiker van de VRT NWS app dan zal het je de laatste dagen zeker en vast zijn opgevallen dat de app in een nieuw jasje zit. De app is grondig vernieuwd en heeft zelfs ondersteuning voor de donkere modus.

Vooral op de iPhone ziet deze app er voortreffelijk uit. Het overzicht is zeer duidelijk. Daarnaast werkt het scrollen en swipen tussen al de artikels en video’s ontzettend goed.

Het probleem zit hem vooral in de iPad versie. De app maakt namelijk geen goed gebruik van het grotere scherm. Bijna de helft van het scherm wordt niet gebruikt en dat is jammer. Je kan in feite beter met Safari surfen naar de website van VRT NWS. Die website is wel perfect geoptimaliseerd voor diverse schermformaten maar dan mis je wel alle voordelen van de app.

VRT NWS app

Ondertussen zijn er al enkele updates geweest van de app. Eéntje ervan legde zelfs de focus op verbeteringen voor de tabletversie. Helaas wordt het iPad scherm nog steeds niet ten volle benut. Hopelijk wordt dit snel verbetert.

De VRT NWS app is gratis te downloaden in de App Store.

[appstore id=”952769219″]

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer