Appleweetjes

Upload snelheid van iPhone 12 zal lager zijn dan verwacht

De analist Ming-Chi Kuo heeft in zijn laatste onderzoeksrapport laten weten dat de vraag van 5G PA modules voor de aankomende iPhone 12 lager is dan verwacht.

Dat doet vermoeden dat de iPhone 12 maar 1 of 2 5G PA modules zal bevatten. PA modules zijn in feite versterkers. Het versterkt de signalen met een laag vermogen zodat deze toch bruikbaar zijn.

Oorspronkelijk dacht de analist dat Apple maar liefst zes PA modules voor 5G in de iPhone 12 zou gebruiken. Maar nu heeft hij zijn verwachtingen aanzienlijk teruggeschroefd. Elke 5G iPhone die dit jaar wordt gelanceerd zou maar één of twee van deze 5G PA modules bevatten. Dat wil dus zeggen dat de iPhone 12 geen ondersteuning gaat hebben voor een 2×2 MIMO 5G upload.

MIMO staat voor Multiple Input Multiple Output. Deze techniek laat toe om met meerdere antennes de datastroom te verzenden of te ontvangen. Door deze techniek slim toe te passen verhoog je de algemene internetsnelheid. Maar door dit nieuws zal de theoretische uploadsnelheid van 5G bij de iPhone lager zijn dan verwacht.

Toch hoeft dit niet meteen een probleem te zijn. De netwerkinfrastructuur van 5G staat nog overal in zijn kinderschoenen. Hierdoor zal je hoogstwaarschijnlijk niet meteen een groot merkbaar verschil zal opmerken. Bovendien moet Apple een keuze maken tussen een hogere uploadsnelheid of een langere accuduur. Extra PA modules leiden nu eenmaal tot extra stroomverbruik.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer