Appleweetjes

Apple ontwikkelt eigen antenne module voor 5G iPhones

Apple zou niet tevreden zijn met de antenne module voor 5G die Qualcomm heeft ontworpen. De fabrikant is daarom aan de slag gegaan om zijn eigen antenne module te ontwikkelen.

Het gerucht is afkomstig van Fast Company. Zij zouden hebben opgevangen dat het antenne design van de Qualcomm QTM 525 mmwave niet zou passen in het ontwerp van de iPhone 12. Daarom heeft Apple besloten om maar zelf een antenne module te ontwerpen.

Toch houdt het bedrijf er rekening mee dat hun eigen ontwikkelde antenne niet op tijd klaar zal zijn met de nodige kwaliteitseisen. Als alternatief wordt er gewerkt aan een tweede versie van de iPhone 12. Deze iPhone zal iets dikker zijn waardoor deze wel gebruik kan maken van de antennes van Qualcomm.

Qualcomm QTM525
Het antenne ontwerp van de Qualcomm QTM525

Het valt wel op dat er de laatste dagen wat geruchten zijn ontstaan over de gebruikte 5G netwerktechnologie voor de nieuwe iPhones. Volgens Fast Company zit de relatie tussen Apple en Qualcomm in een gespannen sfeer. Daarom wenst Apple het aantal Qualcomm onderdelen in de nieuwe iPhone te verminderen.

Eerder deze week heeft de analist Ming-Chi Kuo zijn voorspelling voor de gevraagde 5G PA modules voor de aankomende iPhone 12 verlaagd.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer