Appleweetjes

Apple AirTag beschikbaar tegen het einde derde kwartaal

Alle voorbereidingen worden momenteel genomen om de Apple AirTag in grote hoeveelheden beschikbaar te maken in het derde kwartaal van dit jaar.

Volgens het laatste onderzoeksrapport van analist Ming-Chi Kuo gaat Apple de productie van de Ultra Wideband chip in de komende maanden sterk opvoeren. Voor het einde van het jaar moeten er tientallen miljoenen stuks ervan gefabriceerd zijn. De analist vermoedt dat 60 procent van deze chips bedoelt zijn voor Apple’s AirTag.

AirTag is een klein accessoire dat je aan je persoonlijke spullen kan bevestigen. De AirTag kan je altijd lokaliseren zodat je deze spullen steeds kan terugvinden. Om de verloren spullen terug te vinden gaat Apple gebruik maken van de enorme hoeveelheid actieve Apple apparaten om een soort van eigen netwerk te creëren. Op die manier kan de AirTag zijn locatie bepalen en doorgeven aan de rechtmatige eigenaar wanneer dit nodig is. 

AirTag setup

Met de Ultra Wideband chips kunnen apparaten niet enkel onderling communiceren maar kan de locatie ook precies bepaald worden. Apple gebruikt al de Ultra Wideband technologie in hun nieuwste iPhones met de U1 chip.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer