Appleweetjes

iPhone 9 wordt op 31 maart voorgesteld

Verschillende geruchten doen ons nog steeds vermoeden dat Apple op 31 maart een special event zou houden. Op dat event zou Apple de iPhone 9 aan het grote publiek voorstellen.

Ondanks dat het coronavirus (Covid-19) voor vertragingen zorgt in de productieketen wordt er verwacht dat dit nog geen impact heeft voor de lancering van de iPhone 9. Het special event zou gewoon doorgaan en 31 maart zou hiervoor een geschikte datum zijn.

De voorbije jaren heeft Apple al diverse special events in maart georganiseerd. Vorig jaar stelde Apple op 25 maart nieuwe diensten zoals Apple News+, Apple Card, Apple Arcade en Apple TV+ voor.

Als Apple op dinsdag 31 maart de iPhone 9 voorstelt dan zou deze in principe op vrijdag 3 april verkrijgbaar zijn. De iPhone 9 zal grotendeels gebaseerd zijn op de huidige iPhone 8. Het scherm is hetzelfde, namelijk een LCD scherm van 4,7 inch. Maar intern is het toestel compleet vernieuwd. Zo is deze voorzien van de nieuwste Apple A13 Bionic processor die ook aanwezig is in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.

Daarnaast krijgt het toestel 3 GB LPDDR4X intern geheugen en kan je kiezen voor 64GB of 128GB aan opslagcapaciteit. Als uitvoering heb je de keuze uit drie kleuren: zilver, spacegrijs en rood. Net zoals bij de nieuwste iPhones is 3D Touch vervangen door Haptic Touch. De iPhone 9 zou een prijskaartje van 399 dollar krijgen.

iPad Pro met drie cameralenzen

Algemeen wordt er verwacht dat Apple ook de nieuwe iPad Pro aan het grote publiek zal voorstellen. De productie van deze iPad Pro is net gestart. Echter verloopt deze nog moeizaam door de diverse fabriekssluitingen in China. Het aantal beschikbare iPads zullen dus in de eerste weken nog heel beperkt zijn.

De nieuwe iPad Pro zou net zoals de iPhone 11 Pro voorzien zijn van drie cameralenzen. Momenteel heeft deze nog één enkele 12 megapixel cameralens. Voor toepassingen zoals augmented reality is het goed nieuws dat de iPad Pro meerdere cameralenzen krijgt. Er zijn al diverse apps die in de industrie hiervoor gebruikt worden. Door gebruik te maken van meerdere cameralenzen wordt de nauwkeurigheid hiervoor drastisch verhoogd.

Deze producten maken ook kans op een voorstelling

Daarnaast kan Apple op dit special event nog andere producten voorstellen zoals een vernieuwde 13 inch MacBook Pro voorzien van een Magic Keyboard, Apple AirTag en een draadloze oplaadmat.

Apple heeft officieel nog geen Special Event aangekondigd.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer