Appleweetjes

Ontwikkelaars aan de slag met eerste beta van macOS 10.15.4 Catalina

Apple heeft voor ontwikkelaars de tweede beta uitgebracht voor macOS 10.15.4 Catalina.

macOS 10.15.4 brengt enkele vernieuwingen met zich mee zoals Communicatielimieten en universele aankopen. Communicatielimieten is een functie die eerst beschikbaar was op de iPhone en iPad met iOS 13.3. Het is handig voor ouders die wensen een controle te houden van hoe hun kinderen communiceren. Je kan bijvoorbeeld voorkomen dat ze nog in de nachtelijke uurtjes worden gestoord of met onbekende aan het communiceren zijn.

Met Universele aankopen is het mogelijk dat ontwikkelaars hun iOS app, macOS app, watchOS app & tvOS app samenbundelen voor één aankoopprijs. Dat betekent dus dat je met één aankoop een applicatie kan verkrijgen voor de diverse platformen.

Daarnaast heeft de muziek applicatie nog een handige verbetering gekregen. De songteksten lopen nu synchroon met het geluid mee. Deze functie is momenteel al aanwezig op de Apple TV, iPhone en iPad maar ontbrak om de één of andere onduidelijke redenen op de Mac.

Beta’s zijn versies die Apple uitbrengt om te testen. Ze zijn bedoeld voor ontwikkelaars zodat ze ermee aan de slag kunnen voor hun ontwikkelde applicaties. Met beta’s kun je vaak nog tegen problemen aanlopen. Ze zijn dus niet bedoelt voor gebruik op je toestel dat je dagelijks nodig hebt. Ontwikkelaars kunnen beta’s downloaden op het ontwikkelaarsplatform.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer