Appleweetjes

Orange is eerste Belgische operator die eSIM ondersteunt

Misschien heb je nog nooit van de eSIM gehoord en dat is in feite niet zo gek. In België zijn de telecomaanbieders nog een beetje huiverig om deze te ondersteunen. Gelukkig is daar verandering in gekomen dankzij Orange. Deze operator is de eerste telecomaanbieder die ondersteuning geeft voor de eSIM.

De eSIM ofwel embedded SIM is in feite een SIM kaart dat is ingebouwd in je smartphone. Je hoeft dus geen SIM kaart meer in het toestel te steken om toegang te krijgen tot het mobiele netwerk. Alle klanten van Orange kunnen zich aanmelden voor een eSIM kaart bij een Orange Shop. Binnenkort zal zelfs deze stap overbodig zijn en kan je je online aanmelden waarbij je enkel een QR code hoeft te scannen om verbinding met het Orange netwerk te krijgen. Je hoeft dus binnenkort je huis niet meer uit wanneer je klant wenst te worden bij Orange.

Een ander groot voordeel is dat je op de iPhone de dualsim functie kan gebruiken. De iPhone XS, iPhone XR en iPhone 11 (Pro) hebben zowel de ondersteuning voor de eSIM als een fysieke SIM kaart. Als je hier dus een geldige eSIM kaart gebruikt kan je in het buitenland een fysieke SIM kaart in je iPhone steken. Je iPhone zal dan de mobiele data gebruiken van de fysieke SIM kaart en je huidige Belgische telefoonnummer blijft gewoon beschikbaar dankzij de eSIM. Dit is een bijzonder handige functie wanneer je vooral reizen maakt buiten Europa.

Ook de Apple Watch maakt gebruik van de eSIM. Jammer genoeg heeft Orange nog geen plannen om deze hiervoor aan te bieden.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer