Appleweetjes

Mac computers krijgen Apple Processor vanaf begin 2021

Apple ontwikkelt al een tijdje zijn eigen processoren en met succes. De iPhone en iPad winnen telkens elke benchmark wanneer het op pure rekenkracht aankomt. De concurrentie heeft momenteel grote moeite om het niveau van Apple te halen. Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo gaat Apple nog een stapje verder. Vanaf begin 2021 gaat Apple volgens hem de Mac voorzien van een Apple Processor.

Naast de analist verwacht ook Intel dat Apple een dergelijke stap zou nemen. Echter zij vermoeden dat Apple al veel verder staat in deze ontwikkeling en dat we nog dit jaar een dergelijke Mac kunnen verwachten.

Apple focust zich ook op het 5nm productieproces. Hoe kleiner het productieproces hoe meer transistors er op het oppervlakte passen. Hierdoor kunnen de prestaties omhoog en daar is zelfs minder stroom voor nodig. De A14 processor gaat al op dit productieproces worden ontwikkelt.

Bij Apple blijven ze het team dat instaat voor de ontwikkeling van processoren verder verstevigen. Zo heeft de fabrikant in mei vorig vorig jaar Mike Filippo in dienst genomen. Filippo is geen onbekende op het gebied van de ARM processor ontwikkeling. Hij leidde de ontwikkeling van verschillende processoren bij ARM tussen 2009 en 2019 waaronder de Cortex-A76, Cortex-A72, Cortex-A57. Voor zijn carrière bij ARM was Filippo in dienst tussen 2004 en 2009 bij Intel. Hij werkte daar aan een 24 core, 96 thread processor. Ook bij AMD is Filippo bekend. Hij begon zijn carrière daar in 1996 en bleef er tot 2004 werken aan diverse projecten.

Alles ziet er inderdaad naar uit dat een Apple Processor voor de Mac niet lang meer op zich laat wachten. Verwacht echter niet dat de Intel Processor volledig gaat verdwijnen uit het Mac gamma. Apple zou ervoor kunnen kiezen om eerst de MacBook Air te voorzien van een Apple Processor. Later kan dit worden uitgebreid naar andere Mac computers wanneer de processoren voldoende snelheid en rekenkracht hebben

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer