Appleweetjes

Apple ziet een trackpad voor de iPad Pro wel zitten

Volgens enkele bronnen zou Apple volop aan het werk zijn om een nieuwe Smart Keyboard voor de iPad Pro te ontwikkelen. Op zich niet zo spannend maar dit nieuwe toetsenbord zou wel voorzien worden van een trackpad.

Het is in feite een logische stap. Apple vindt dat de iPad Pro je laptop kan vervangen en voor de meeste zaken klopt die bewering best wel. Voor sommige mensen zou de komst van een trackpad een welkome aanvulling zijn.

Sinds iOS 13 heeft Apple al de ondersteuning ingebouwd voor diverse aanwijsapparaten. Zo kun je dus bijvoorbeeld nu al een Magic Mouse 2 of Magic Trackpad koppelen met je iPad.

Apple is echter al jaren bezig met een ontwikkeling van een nieuwe iPad toetsenbord met touchpad. Er wordt vooral geëxperimenteerd met diverse materialen zoals capacitieve toetsen. Hoe het eindproduct er effectief zal uitzien is niet geweten maar Apple zou wel gebruik willen maken van materialen die vergelijkbaar zijn met de huidige Smart Keyboard.

Het nieuwe Smart Keyboard zal naar verwachting verkrijgbaar zijn bij de lancering van de nieuwe iPad Pro. We gaan er nog steeds vanuit dat Apple op 31 maart diverse nieuwe producten gaat aankondigen. De kans is groot dat ook de nieuwe iPad Pro hiertoe behoort. Echter kan het zijn dat door het coronavirus Apple dit event zou moeten uitstellen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer