Appleweetjes

Ontwikkelaars aan de slag met vierde beta van watchOS 6.2

Apple heeft voor ontwikkelaars de vierde beta uitgebracht voor watchOS 6.2.

Wat exact de vernieuwingen in deze update zijn is niet geweten. We gaan ervan uit dat deze update zich vooral focust op probleemoplossingen en diverse kleine verbeteringen.

Wat we wel weten is dat watchOS 6.2 ondersteuning krijgt voor universele aankopen. Hiermee is het mogelijk dat ontwikkelaars hun iOS app, macOS app, watchOS app & tvOS app samenbundelen voor één aankoopprijs. Dat betekent dus dat je met één aankoop een applicatie kan verkrijgen voor de diverse platformen.

Ook zijn er in de code van watchOS 6.2 aanwijzingen gevonden dat Apple werkt aan een nieuwe functie genaamd CarKey. Zoals je al kan vermoeden zal het met deze functie binnenkort mogelijk zijn om je auto te openen en te starten. Uiteraard moet de wagen hiervoor voorzien zijn van een NFC chip. Wanneer je dan de iPhone of Apple Watch dichtbij de auto houdt kan je deze openen. Een authentificatie via Face ID of Touch ID is zelfs niet nodig. Apple werkt met enkele autofabrikanten om deze functie zo snel mogelijk te implementeren.

Beta’s zijn versies die Apple uitbrengt om te testen. Ze zijn bedoeld voor ontwikkelaars zodat ze ermee aan de slag kunnen voor hun ontwikkelde applicaties. Met beta’s kun je vaak nog tegen problemen aanlopen. Ze zijn dus niet bedoelt voor gebruik op je toestel dat je dagelijks nodig hebt. Ontwikkelaars kunnen beta’s downloaden op het ontwikkelaarsplatform.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer